موضوع: طريقة عمل البفتيك أو الستيك أو اسكالوب اللحم الثلاثاء نوفمبر 03, 2009 12:07 pm
طريقة عمل البفتيك أو الستيك أو اسكالوب اللحم
[center]البفتيك أو الستيك أو اسكالوباللحم كلها أسماءواحده المقادير إناحعمل لكم نصف كيلو فقط وانتو طبعا زودوا الكميه لو عاو زينه يتفرزن المقادير نصف كيلوستيك بقرى أو بفتيك كما يسمى 1 حبه بصلكبيره 1 حبه طماطم كبيره 2 بيضه بقسماط (خبز مطحون ) ملعقة صغيره زيت زيتون خل ملح فلفل كمون بابريكا واى توابلتحبيها صويا صوص أو ورشستر صوص (اختيارى ) زيت للقلي
الطريقة
أول حاجه نضع اللحم في الكيس هكذا ونطرق عليه بمطرقة اللحمأو اى أداه حتى تكون طبقته رفيعة وليست سميكة
ونطرق إلى إن يكون بهذا الشكل
وفى الكبة نضع الطماطم والبصل والتوابل والخل ونفرمهم
بعدها نضيف التتبيله على اللحم ونتركه ثلاث ساعات وممن قبلها بيومبيكون أفضل
بعدها نضع البيض والفلفل ونضيف عليه ملعقة صغيره زيتزيتون (وده السر في تماسك ألطبقه الخارجيه
) ونضربهم بشوكه وبعدين نمسك قطع اللحم ونعصرهم باليد حتى نتخلص منماؤه وننظف التتبيله من عليه (مهم عصر اللحمجيدا)
وبعدها نضيف اللحم على خلطه البيض وزيت الزيتون ونقلب ونترك الخليطعشر دقائق
بعد مرور عشر دقائق نضع اللحم عالبقسماط
ونقلبها في الخليط ومهم جدا الضغطبراحه اليد على اللحم من الجهتين حتى يلتصق البقسماط جيدا
إذا أردنا قليه في نفس اليوم يبقى نضعه في التلاجه حوالىنصف ساعة قبل القلى وكده النتيجة حتبقى أفضل كتير ملحوظة لا تقليه مباشره بعد تغليفه بالبقسماطحتى لا يتفكك فى الزيت إذا اردتى تفريز البفتيك ضعيه مباشره في إطباق للتخزينولفيه بالنايلون اللاصق وضعيه فى الفريزر مباشره
وعند الاستخدام نخرجه من الفريزر ونقليه بزيت دره
وده شكله بعد التحمير ما شاء الله الزيت كما هو نضيف لان ألطبقه الخارجيه لم تتفكك