شباب فوكس
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
أحدث الصورأحدث الصور  الرئيسيةالرئيسية  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

 

 طريقة عمل الفايش الصعيدي

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
คђ๓є๔
عيــش وعيشنـــا
عيــش وعيشنـــا
คђ๓є๔


ذكر
العمر العمر : 33
المشاركات المشاركات : 3337
النقاط النقاط : 9637
الاقامه الاقامه : مصــ EgYpT ـــر
الانتساب الانتساب : 07/08/2009

طريقة عمل الفايش الصعيدي Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الفايش الصعيدي   طريقة عمل الفايش الصعيدي Icon_minitime1الأربعاء أكتوبر 07, 2009 1:34 am

النهاردة جه على بالي الفايش الصعيدي ودي أول مرة أعمله لكن كان عندي فكرة عنه


قلت لازم أجرب أعمله والحمد لله طلع جميل وأنا فرحانه بنفسي جدا لأنه مش سهل وخطواته


كتيرة وكل خطوة لازم تنجح .


يالا اتفضلوا شوفوه وقولولي رأيكم



الفايش الصعيدي
=========



المقادير
=====



هو يتميز انك ممكن تعمليه من غير مقادير معينة لكن أنا هاقول بالتقريب


كيلو دقيق = 2 كوب زبدة أو سمن بلدي ويفضل السمن = حوالي لتر حليب


ملعقة كبيرة كركم = 3 ملعقة سمسم = كوب سكر = ذرة ملح


الطريقة
====



أول حاجة نعمل خميرة الحليب بأن نضع ملعقة سمسم في علبة أو برطمان



طريقة عمل الفايش الصعيدي 200802101300


نغلي كوب حليب ونضعه فور غليانه على السمسم اللي في العلبة


طريقة عمل الفايش الصعيدي 200802101302


نغطي العلبة بغطائها وتلف جديدا في قماش أو فوط مطبخ وتوضع في مكان لايصل اليه أي هواء


كي تتخمر ويأخذ التخمير 24 ساعة في الصيف ويومين في الشتاء وأحسن وقت لعمله في


الصيف أنا كنت كل كام ساعة أدفي فرن البوتاجاز واطفيها وأحطها ملفوفة بالقماش علشان تختمر .


المهم بعد عناء اختمرت والنتيجة بتكون يتكون قرص على وجه الحليب اللي في العلبة


بيكون واضح انها في حالة تخمر مثل ذلك


طريقة عمل الفايش الصعيدي 200802131304


نيجي بقى نعمل عجينة الخميرة


حوالي 2 كوب دقيق تقريبا نضع عليهم الخميرة ونعجنهم ونغطيها ونتركها حتى تختمر وبيختلف


وقت التخمر حسب الجو .


طريقة عمل الفايش الصعيدي 200802131307


هنا بعد التخمر


طريقة عمل الفايش الصعيدي 200802131311




دلوقت الخميرة جاهزة نبتدي بقى عمل العجينة


نضع باقي الحليب مع الزبدة أو السمن مع السكر والكركم على النار


لتدفئته فقط


طريقة عمل الفايش الصعيدي 200802131308



نضع الدقيق في طبق العجن ثم يعجن بخليط الحليب وهو دافىء ويعجن ثم نضع الخميرة


طريقة عمل الفايش الصعيدي 200802131312


نعجن العجين جيدا حتى تختفي الخميرة هكذا وتترك حتى تختمر


طريقة عمل الفايش الصعيدي 200802131313


بعد أن تختمر تكون هكذا


طريقة عمل الفايش الصعيدي 200802131316



تدهن الصواني بالسمن جيدا ثم تشكل اما أصابع هكذا وكل مرة تدهن اليد بالسمن جيدا



طريقة عمل الفايش الصعيدي 200802131319


أو تعمل قرص هكذا


طريقة عمل الفايش الصعيدي 200802131320


وتترك برضة لتختمر


ثم نسخن الفرن جيدا على 220 ثم نضع الصينية وبعد أن تنضج وتحمر نقلبها


ولأننا متوصيين بالسمن فهي تتفكك بمجرد ماتنقلب


طريقة عمل الفايش الصعيدي 200802141321


وهنا بعد مافككتها


طريقة عمل الفايش الصعيدي 200802141322


يرص مرة تانية بالشكل ده وتوضع في فرن هادي حتي تحمر وتتحمص


طريقة عمل الفايش الصعيدي 200802141323


وفي النهاية دي القرص خليتها طريه ممكن ناكل بيها جبنة وعسل وقشطة


طريقة عمل الفايش الصعيدي 200802141324


ودي أصابع الفايش بعد التحميص


طريقة عمل الفايش الصعيدي 200802141326


أخيرا اتعمل وخلص بعد جهد جهيد بس طلع رائع أنا مش مصدقة نفسي أني عملته


يارب يكون عجبكم أنا عارفة ان فيه ناس تسمع عنه بس أو ناس ماتعرفهوش ايه


رأيكم بقى أنا في انتظار آرائكم.


ملحوظة : لاتضاف أي خميرة غير خميرة الحليب حتى لا يتغير الطعم.

معلومة أحب أضيفها أنا عملت 2 كيلو وتعبت كده عندنا في

الصعيد بيعملوا 20 كيلو وزيادة وبيبقى خزين يعتمدوا عليه

في الفطار أكثر من أي شيء
طريقة عمل الفايش الصعيدي 363550
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://shababfox.own0.com
 
طريقة عمل الفايش الصعيدي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل الفلافل بالصور
» طريقة عمل الهمبورجر
» طريقة عمل التومية مثل المطاعم
» طريقة عمل الكشري المصري
» طريقة عمل بسكوت النشادر

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شباب فوكس :: الحياه الاسريه عالم حواء وعالم ادم والصحه العامه :: مطبخ شباب فوكس-
انتقل الى: